Tuesday 28 January 2014

ZEOD

Motorul pe benzina care va face parte din sistemul de propulsie al Nissan ZEOD RC Le Mans 24 de ore de cal de curse se va potrivi în dulap deasupra capului pe un avion.


Producatorul japonez a confirmat ca motorul personalizat în ZEOD , care va avea loc la 56 Garaj Le Mans rezervate pentru o masina experimental, este un trei cilindri turbo cu injectie directa de 1,5 litri.


400bhp Nissan DIG-T motor R cântareste doar 40 kg si la doar 500mm inaltime si 400mm lung s-ar potrivi cu usurinta ghidajele dimensiune mâna bagajelor pentru cele mai multe companii aeriene majore.


Nissan director motorsport global Darren Cox a spus: "downsizing este foarte important în industria auto, avem deja motoare cu trei cilindri în gama noastra si înca mai vin.


"Aceasta este prima data ca aceasta configuratie a fost folosit la cel mai înalt nivel de motorsport, dar ca se datoreaza faptului ca sunt împingând limitele în ceea ce priveste ponderea lumina.


"Exista o multime de materiale scumpe acolo si arborele cotit este o opera de arta. Motorul este o piesa uimitoare de inginerie."       http://thenextweb.com/shareables/2013/06/21/nissan-readies-300kmh-electric-hybrid-called-the-zeod-rc-for-le-mans-24-hour-race-next-year/#!tKf04
















                                                                                

No comments:

Post a Comment